Hoe houden wij contact met ouders/verzorgers?
Nog even en dan sluit uw kind samen met u een belangrijke periode af: de basisschooltijd. De stap naar het voortgezet onderwijs is heel normaal, maar toch ook heel bijzonder. Het is voor u net zo spannend als voor uw kind. Daarom willen wij samen met jullie ervoor zorgen dat uw kind een leuke en leerzame schooltijd op De Heemgaard heeft. Hoe we dat doen? Door zoveel mogelijk met u in contact te blijven.
Dit doen we door:
Op De Heemgaard werken we met een geautomatiseerde leerlingvolgsysteem: Somtoday. Dit betekent dat we alle gegevens van elke leerling in de computer bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan cijfers, aanwezigheid, het rooster en de uitkomsten van gesprekken. Zowel u als uw kind krijgen via een inloggegevens. Zeker in de brugklas is het prettig dat u als ouder kunt meekijken, zodat u uw kind op weg kunt helpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld met het rooster of huiswerk. Uw zoon of dochter kan zelf zijn/haar huiswerk in Somtoday afvinken en zo overzicht houden wat er nog moet gebeuren. In de ELO (Elektronische Leer Omgeving) vinden leerlingen studiewijzers, digitale leermiddelen en (extra) informatie over het vak. Zo kan een docent iets voor een leerling klaarzetten in de ELO, maar kan de leerling ook zelf aan de slag met extra oefenstof en/of verdiepingsopdrachten.
In Somtoday vindt u alle cijfers van uw zoon of dochter en ziet u ook of uw kind aanwezig is geweest in de les. Resultaten van Cito-toetsen, een profielkeuzeonderzoek of een extern onderzoek vindt u ook in Somtoday. Op die manier heeft u altijd een totaaloverzicht. Op dit moment werken we nog aan de mogelijkheid van een Portfolio, zodat leerlingen ook hun eigen vorderingen op het gebied van Loopbaan Oriëntatie en Beroepskeuze (LOB) zelf kunnen bijhouden.
Via Somtodaykunnen we u snel en eenvoudig informeren, maar persoonlijk contact vinden we minstens zo belangrijk. Daarom organiseren we verschillende contactmomenten. Denk aan ouderavonden, spreekavonden en mentorspreekavonden. Als het nodig is, kunt u natuurlijk altijd tussentijds contact opnemen met school.
Om ons onderwijs te blijven verbeteren vinden we het van belang dat u ons laat weten wat goed gaat en wat beter kan. Dit doen we door tevredenheidsonderzoeken en door met ouders in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld in de MR of oudercommissie.